Door: Kees van Aert

“Waar heb je die naam vandaan?” vroeg Anne met zijn kenmerkende zware stem terwijl hij me onderzoekend aankeek. Ik had hem zojuist verteld dat ik voor mezelf zou beginnen onder de naam Orbit Consulting & Training. Anne was fieldmanager van de Tandem specialisten van Twinsoft in Vianen. Een aantal malen per jaar verzorgde ik communicatie- en klantgerichtheidstrainingen voor zijn medewerkers. De programma’s hadden we in goed overleg samen vormgegeven en Anna was vaak co-trainer in de sessies. Een rol die hij met grote deskundigheid en buitengewoon plezier op zich nam.

“Ik zocht een naam die ook bij mijn internationale opdrachtgevers goed zou vallen en waarin ik mijzelf zou herkennen” antwoordde ik hem. “Dat eerste begrijp ik” zei hij, “maar dat van die herkenning moet je me toch eens uitleggen.”  “Waar denk je aan bij de term Orbit?” vroeg ik hem. “Ruimte en planeten” klonk het onmiddellijk.

“Correct” zei ik, “in het Engels klinkt het zo mooi – the moon orbits the earth – de maan beweegt zich in een baan om de aarde. En zo zie ik mezelf ook. Ik cirkel in vaste banen om mijn klanten heen. Soms wat verder weg; soms heel dicht bij tijdens een training of coaching bijvoorbeeld. Maar nooit out of orbit. Ik zie het als banen van betrokkenheid waarin resultaten ontstaan. Spinning results zogezegd.”

Anne keek me even indringend aan. “Daar is over nagedacht!” sprak hij gemeend.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.