Slipstream Coaching

Practisch en effectief!

 

Doel
Aantoonbare verbetering van persoonlijke effectiviteit m.b.t. communicatie en beinvloeding in het zakelijke krachtenspel.

De aandachtsvelden communicatie (beinvloeden en overtuigen), assertiviteit (grenzen stellen en bewaken) en onderhandelen (zoeken en bewegen naar overeenstemming) staan hierbij steeds centraal.   In mijn praktijk heeft dit bij voorbeeld geleid tot coachingsvragen van:

 

  • Een projectleider die zich te vaak door opdrachtgevers met onbetaald werk laat opzadelen.
  • Een accountmanager die de draad van zijn betoog verliest door enthousiasme en overdaad aan informatie.
  • Een groepsleider die onbeholpen feedback geeft en daardoor teamleden frustreert.
  • Een inkoper die de verwachtingen van leveranciers onvoldoende weet te temperen.
  • Een afdelingsmanager die weerstand tegen nieuw beleid in een te laat stadium herkent en kanaliseert.
  • Een accountmanager die onvoldoende creatief durft te zijn om posities bij contractbesprekingen te verkennen;
  • Een consultant die moet adviseren maar niet met de vuist op tafel kan slaan.
  • Een ontwikkelaar die cooperatief naar partners wil overkomen zonder te veel te beloven.
  • Een high potential met als valkuil het eeuwige eigen gelijk.

 

Kennismaking
De kennismaking is telefonisch of vindt indien gewenst plaats op locatie van de coachee.

 

Coaching sessies
Een serie contactmomenten op initiatief van de coachee. De gesprekken zijn in principe telefonisch. Waar nodig kunnen echter persoonlijke afspraken gemaakt worden. De coachee bepaalt de agenda en kan daarbij inzoomen op lopende zaken uit zijn of haar actualiteit.  De coachee neemt de coach op deze wijze dus mee in zijn slipstream.

De coach bewaakt het proces en stimuleert de coachee verschillende aanpakken te onderzoeken en hiermee leermomenten te verzamelen. De gesprekken kunnen varieren van 10 minuten tot een half uur. De frequentie wordt bepaald door de coachee. Meerdere keren per week is mogelijk en soms zelfs wenselijk. Ook in de avonduren is overleg mogelijk. Agenda’s en resultaten kunnen per e-mail worden gedeeld.

 

Budget
De door de coach geinvesteerde tijd zal maandelijks in rekening worden gebracht.
Het tarief wat hierbij gehanteerd wordt is €70,00 per uur (ex BTW).De vergoeding voor de reiskosten bedraagt Eur 0,19 per km.

 

Coach
Je coach in dit traject is Kees van Aert. Sinds de oprichting van Orbit Consulting & Training in 1998 adviseer en begeleid ik mensen en organisaties op het vlak van zakelijke communicatie en persoonlijk functioneren. Ik verzorgde talloze maatwerk trainings- en coachingsprogramma’s in opdracht van onder andere Ahold, Makro, Philips, Siemens, Sogeti en Imtech.

Ik ben 60 jaar, analytisch, direct en onderhoudend. Ik heb een breed interessegebied varierend van business development en people management tot communicatie, filosofie, en taalkunde. Mijn hobbies zijn schaken en piano spelen. Daarnaast maken mijn vrouw Marianne en ik graag  lange wandelingen met familie en vrienden.

Neem voor aanvullende informatie gerust eens vrijblijvend contact met me op.